Hvorfor hull 1, og hva gjør det så vanskelig

Publisert: 10. februar 2021  |  Siste artikler

Enten det er første runde, turnering eller selskapsrunde, hvorfor er hull 1 så vanskelig og utslaget?


Uansett om vi kal slår først eller sist er ofte hule 1 en plage.  Dette kan være fordi fokuset vårt ofte handler om hvordan vi gjør det, hvilke forventinger vi har til oss selv, og ikke mins hvilke forventninger vi tror våre medspillere har om oss. Vi skaper et press på oss selv, vi MÅ slå det beste slaget. Om vi ikke slår det beste slaget, har vi tabba oss ut , det er det eneste vi tenker på. Ikke at vi antagelig har 70 + andre slag å slå på banen.. Det er 1. slag på hull 1. som setter standarden. 

Ofte er våre forventninger til utslaget så høye og perfekte, at vi tenker mer på resultatet om vi ikke treffer bra. Vi tenker alltid at vi skal slå det optimale slaget og den perfekte lengden for det hullet.
Vi treffer ikke alltid fairway med perfekt legg for neste slag.

Hvordan har det seg at dette ikke skjer?

Ofte har vi på forhånd satt det ultimate målet og den optimale scoren. Hjerte sier et mål , korppen og hjernen gjør noe anne en vi ønsker.

Hva bør målet være for å mestre, for å få et start du kan spille videre med, og bygge runden på?
Målet bør være:
-Konkret
-Realistisk
-Oppnåelig
-Målbart

Tenk positivt og vær bevisst dine egne egenskaper og bry deg mindre om andres forventninger om deg.

Du kjenner best dine sytrker - BRUK DE- det å slå langt er ikke alltid best!

Golf er en mental idrett og ved å endre målet endrer vi ofte resultatet og gjerne til det bedre.  Vil går aldri en runde med bare å slå perfekte slag, men om vi klarer å glemme og se fremover til neste slag , så får man ofte få en bedre opplevelse ute på banen. 
Lykke til

  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK hvis du godtar dette Les mer om cookies og personvern her